Er zijn vele soorten spelletjes voor kinderen, maar baby’s spelen natuurlijk hele andere soort spelletjes dan peuters. In deze blog benoemen wij onze favorieten. In deze blog lees je aanbevolen spelletjes voor baby’s van 0 t/m 1 jaar oud.

Bouwen met blokken
Dit kan jouw baby natuurlijk nog niet zelf doen, maar hierdoor kunnen jullie wel samen spelen. Jij bouwt de blokken jouw baby gooit deze vervolgens weer om. Nu denk je vast: wat is het nut hiervan? Maar dit helpt zeker bij de motorieke ontwikkeling van je kindje, want telkens als hij of zij jouw bouwwerk als het ware uit elkaar haalt worden de armen en handen getraind.

Muziek speelmat
Koop een leuke muziek speelmat voor je kleine! Je kind ligt lekker comfortabel op het zijdezachte matje en hoort allemaal leuke geluiden om zich heen. Daarnaast hangen er ook diverse speeltjes, zoals een spiegel waar de baby in kan kijken. Je zou het misschien niet gelijk denken, maar hiermee stimuleer je de ontwikkeling van de zintuigen en de motorische vaardigheden.

De leukste puzzelmat
Het merk Sense design heeft een unieke puzzelmat gecreëerd voor baby’s. De mat bestaat uit negen puzzelstukken die op elke manier kan worden aangelegd. Je kleine heeft hier, dus uren speelplezier mee! Ook prikkelt dit de hersenen, want je kind is telkens bezig met het bedenken hoe de puzzelstukken weer één geheel kunnen vormen! Daarnaast is deze mat ook nog eens goed bestendig tegen kou, dus je zoon of dochter zal lekker warm blijven tijdens het spelen!  


Waar koop ik deze spelletjes

Wij hopen dat jij door middel van deze blog het ideale speeltje voor jouw baby hebt kunnen vinden! Alle bovengenoemde spelletjes kun je eenvoudig en snel bestellen op bol.com. Wij wensen jou en je baby alvast veel plezier met spelen.