We kunnen er niet meer omheen draaien dat de speelwereld door de technologische ontwikkelingen is veranderd. Daarom moeten we als ouder hier ook rekening mee houden. In deze blog hebben we de leukste apps met spelletjes voor kinderen verzameld. Lees verder en ontdek meer

De Nijntje app
Het welbekende Nijntje die in de jeugd van vele mensen was heeft tegenwoordig ook een eigen app gekregen! Je ontdekt vele dingen samen met Nijntje in deze gloednieuwe app. Zo zijn er spelletjes waarbij je samen met Nijntje kunt koken, helpen in de tuin en klaarmaken voor de dag door een outfit uit te kiezen.

Treinen bouwen
Met de Lego Duplo app is het mogelijk om de gaafste treinen te bouwen en dat gewoon op een schermpje! Je stimuleert hierbij de ontwikkeling van het doorzettingsvermogen, want zo’n trein in elkaar zetten kost natuurlijk wel eventjes tijd. Daarnaast moet je kindje ook tellen om te kijken hoeveel hij of zij nodig heeft van een bepaald onderdeel, dus je kind leert ook automatisch om te rekenen.

De Zappelin app

Je kind heeft met deze app super veel speelplezier, want je kan er vele dingen mee doen. Zo kunnen jullie samen gezellig dansen of de app kan rustig een verhaal vertellen voor het slapen! Je kindje kan ook zelf praten met virtueel poppetje genaamd “Ollie” in deze app.

Hoe download ik deze apps 
Wij hopen dat hier een aantal apps tussen staan die interesse hebben opgewekt. alle genoemde apps zijn volledig gratis en ze zijn te downloaden in de App store en Google Play Store. Blijf natuurlijk wel alert dat je kindje niet al te lang achter het scherm zit. Verder wensen wij jou en je kind veel plezier met het ontdekken van deze gave apps. Laat jij ook nog even in de comments weten wat jij van deze blog vond?