Als ouder moeten we wel inmiddels door hebben dat gamen een grote rol speelt in de speelwereld van kinderen. Dit is zeker niet slecht, want het spelen van games biedt vele voordelen. Maar er moeten wel duidelijke grenzen zijn, want teveel gamen is ook weer niet goed voor de gezondheid en deze staat ten alle tijden voorop! In deze blogs delen we een aantal tips hoe je het beste samen regels kan opstellen met je kind.

Wees op de hoogte
Praat samen met je kind over de games die hij of zij speelt. Op deze manier laat je zien dat je oprechte interesse toont. Nadat je hier een beetje inzicht in krijgt kun je kijken welke grenzen passend zijn. Bespreek dit ook samen met je kind! Als je zoon of dochter het niet eens is met een bepaalde regel. Laat je kind dan rustig uitleggen waarom hij of zij dit vindt. Dan kunnen jullie samen tot een oplossing komen die goed uitkomt voor beide.

Belangrijke afspraken
De onderwerpen die sowieso aanbod moeten komen tijdens jullie gesprek is onder andere hoe lang je kind mag gamen op een dag en hoeveel geld hij of zij krijgt voor het kopen van games. Probeer rekening te houden met de behoeftes van je kind. Het kan wellicht zo zijn dat je kind op een bepaald tijdstip wilt gaan gamen, omdat zijn vriendjes op dat moment ook online zijn. Plan het aantal uur dat je kind mag gamen dan rond dat tijdstip in. Hierdoor zal hij/zij zich beter aan de regels houden. Spreek ook samen af hoeveel geld hier maandelijks aan mag worden uitgegeven. En schrijf dit eventueel op, zodat er geen misverstanden ontstaan!

Dit waren kortom de belangrijke regels! Communicatie is key, want als jouw kind het gevoel krijgt dat hij of zij geen eigen inbreng mag hebben. Dan worden de regels sneller overtreden!