Wij zijn van mening dat knutselen een erg leuke bezigheid is voor zowel jong als oud. Maar bij jonge kinderen is het extra belangrijk om het knutselen te stimuleren, want het is namelijk erg goed voor de ontwikkeling van het kind. In deze blog lees je waarom knutselen belangrijk is voor kinderen!

Creatief
Met knutselen zorg je ervoor dat kinderen creatieve vaardigheden aanleren. Dit klinkt echter best logisch, want het kind is tijdens dit proces continu bezig met knippen, plakken etc. Daarnaast is er bij knutselen geen bepaalde richtlijn die gevolgd moet worden, zoals bij bijvoorbeeld bordspelletjes. Dit geeft het kind veel vrijheid om zijn of haar ideeën om te toveren in werkelijkheid, dus het stimuleert eigenlijk ook nog eens de fantasie van het kind.

Concentratie
Ook stimuleert knutselen het concentratievermogen, omdat je je focust op één ding. Vooral voor kinderen die snel afgeleid raken is dit een goede methode om het gecontreerd focussen aan te leren, want concentratie heeft het kind laten in het leven ook altijd nodig op school.  

Overige voordelen
Andere voordelen die knutselen biedt is onder andere dat het ruimtelijke inzicht beter wordt, want tijdens het knutselen kijk je namelijk naar wat bijvoorbeeld wel kan met de spullen die je hebt en wat niet mogelijk is. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat het kind sneller oplossingen kan bedenken als iets niet beschikbaar is. Ook kan samen knutselen met anderen ervoor zorgen dat je kind beter wordt in samenwerking en wat daar allemaal bij komt kijken. Kortom knutselen is goed voor vele factoren in de ontwikkeling van je kind en daarom is het zeker handig om 1x in de week met je kind samen gezellig aan tafel te zitten en te knutselen, hierdoor leer je ook weer van elkaar! Wij wensen jullie alvast veel knutselplezier!